lauantai 30. kesäkuuta 2012

Tervehdys

Moi kaikille ruoan harrastajille.
Nimeni on Antti-Jussi Haapalainen. Liki kolmenkymmenen vuotisen työuran aikana olen toiminut ruoan parissa hellan ääressä, alan opetus- sekä tuotekehitystehtävissä, joten oli jo aikakin aloittaa blokin kirjoittaminen.
Ruokafilosofiani perustuu sesongin mukaiseen, selkeään, yksinkertaiseen raaka-aineiden yhdistämiseen että ruoan visuaalisuuteen, houkuttelevaan tuoksuun, oikeisiin raaka-aineiden rakenteisiin, vaihteleviin suuntuntumiin sekä sisälämpötiloihin ja ehdottomasti hyvään makuun.
Blogissa esittämäni raaka-aineet sekä ruokalajit ovat pääosiltaan sesongin mukaisia, Suomalaisia tuoreita raaka-aineita, poikkeuksena eräät tuonti raaka-aineet sekä runsauden aikana säilötyt elintarvikkeet.
Blogin nimikin - 12, viittaa siis vuoden kuukausiin.
Tavoitteena on esittää ideoita, kuinka syödä ja selvitä hyvin vuodenaikojen vaihtelujen mukaan, kesän ja syksyn runsaudesta talven ja alkukevään niukkuuteen.
Ruokalajeihin liittyvät tekniikat sisältävät ammattilaisten käyttämiä ruoanvalmistustekniikoita, joten onnistuaksesi saatat tarvita jo syventävää tietämystä ruoanvalmistuksen saloista.
Otathan kuitenkin haasteen vastaan.
Blogissa esitetyt raaka-aineet löytyvät paremmin varustellun kaupan hyllyiltä. Toki osan löydät myös kotipuutarhoista tai puhtaasta Suomalaisesta luonnosta.

Apua ruoanvalmistuksen saloihin löytyy toisesta blogistani,
KÄYTÄNNÖLLINEN AMMATILLINEN RUOANVALMISTUS. 1.&2.
http://ruokablogi12karv.blogspot.fi/
http://ruokablogi12karv2.blogspot.fi






Tervetuloa herkuttelemaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti