Herne-leipärouheella
kuorrutettua kuhaa, kermaan muhennettua varhaiskaalia, herneitä, hernepyrettä,
apilaa,kevätsipulia, savukuha brandadea, tomaattilastuja.
Suolaliemi
1l vesi
100g merisuola
kiehauta vesi, lisää suola, sekoita.hauduta 15 min.
jäähdytä.
Kuha
esikäsittele kuhafilee(fileoi nahattomaksi).
leikkaa kuhafilee kylkiviivaa pitkin kahteen osaan
(samalla fileestä poistuu fileen etupäässä olevat ruodot).
leikkaa palat haluamasi pituiseksi (tuikkaa
varovasti kalan pintaan reikiä veitsen terällä, suolautuu myös kalan sisältä).
liemisuolaa 25 min jäähtyneessä suolaliemessä valuta,
kuivaa.
lisää hienoksi rouhittu valkopippuri.kelmuta rullaksi, kypsennä 80*C vedessä kunnes sisälämpötila 52*C.
Herne-leipäkuorrute
50g hernerouhe
100g vaaleanleivän
sisusta
15ml kirkastettu
voi
leikkaa tai aja kutterissa vaalean leivän sisusta
karkeaksi rouheeksi.
lisää kirkastettu voi, sekoita voi, herne- ja
leipärouhe keskenään.säilytä suojattuna.
paahda pannulla ennen esillelaittoa.
Herneitä
10g tuore
herne( ryöppää hetki kiehuvassa vedessä ja jäähdytä jäävedessä)
5ml rypsiöljy
merisuola
valkopippuripyöritä herneet kuumassa öljyssä kattilassa
mausta
Kermaan muhennettua
varhaiskaalia
200g varhaiskaali
2dl kuohukerma
valkopippuri
suola
sokeri
muutama tuore meirami lehti
muutama tuore meirami lehti
leikkaa valkokaali ohuiksi suikaleiksi
ryöppää valkokaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä nopeasti jäävedessä, valuta
ryöppää valkokaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä nopeasti jäävedessä, valuta
redusoi kuohukermaa
mausta
muhenna valkokaali maustettuun kermaan
nosta kaali rullalle( kuten pasta)
poraa loppu neste vaahdoksi
mausta
muhenna valkokaali maustettuun kermaan
nosta kaali rullalle( kuten pasta)
poraa loppu neste vaahdoksi
Kuivattu
tomaatin kuori
1kpl tomaatti
viillä tomaatin pohjaan ristiviilto
kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä 15–30 s,
jäähdytä nopeasti jäävedessä
irrota tomaatin kuori, kuivaa uunissa
silikonimaton tai leivin paperin päällä 100*C(luukku auki) kunnes rapeita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti