Heinäkuun
reseptit
mansikkajäädyke,
marinoitua raparperia, ruusu vaahtokarkki, ruususiirappia, kuivattuja
ruusunlehtiä,
kuivattua raparperin
kuorta, mansikkatuille, mansikkapölyä, metsämansikoita
mansikkajäädyke
2kpl keltuainen
1dl sokeri
1dl maito
1,5dl kuohukerma
100g mansikkasose
vaahdota keltuainen ja sokeri.
lisää kuumennettu maito, kypsennä 85*C
vesihauteessa.
jäähdytä.
lisää mansikkasose ja kermavaahto.
jäädytä väh. 1 vrk.
marinoitua
raparperia
100g raparperi
1dl sokeriliemi
(50 %)
kuumenna sokeriliemi, kaada rapaperien päälle,
anna jäähtyä
ruusu
vaahtokarkki
250g sokeri
0,75 dl ruusunlehtiliemi
(1 dl vesi+50g glukoosi +1 kpl ruusunlehdet)
75g valkuainen
50g maissintärkkelys
50g tomusokeri
4kpl liivate
(purista vesi pois, kuumenna 0,25dl ruusunlehtiliemessä)
keitä sokeri ja ruusunlehtiliemi 130*C.
vaahdota valkuaiset, lisää sokeriliemi.
lisää liotetut ja sulatetut liivatelehdet,
vaahdota kylmäksi.
kumoa pölysokeri-maissitärkkelys seoksella
jauhotetun vuoan päälle, jauhota vielä pinta.
anna jäähtyä, kumoa, leikkaa.
ruususiirappia
keitä ruusunlehtilientä 104*C
kuivattuja
ruusunlehtiä
liota lehtiä ruusunlehtiliemessä väh ½ h
valuta
kuivaa 50*C, luukku auki
kuivattua raparperia
kuten edellä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti