maanantai 2. heinäkuuta 2012

Heinäkuun reseptit


Heinäkuun reseptit

mansikkajäädyke, marinoitua raparperia, ruusu vaahtokarkki, ruususiirappia, kuivattuja ruusunlehtiä,

kuivattua raparperin kuorta, mansikkatuille, mansikkapölyä, metsämansikoita

 


mansikkajäädyke

2kpl                      keltuainen

1dl                        sokeri

1dl                        maito

1,5dl                     kuohukerma

100g                     mansikkasose

vaahdota keltuainen ja sokeri.

lisää kuumennettu maito, kypsennä 85*C vesihauteessa.

jäähdytä.

lisää mansikkasose ja kermavaahto.

jäädytä väh. 1 vrk.

 


marinoitua raparperia

100g                     raparperi

1dl                        sokeriliemi (50 %)

kuumenna sokeriliemi, kaada rapaperien päälle, anna jäähtyä

 

ruusu vaahtokarkki

250g                    sokeri

0,75 dl                 ruusunlehtiliemi (1 dl vesi+50g glukoosi +1 kpl ruusunlehdet)

75g                      valkuainen

50g                      maissintärkkelys

50g                      tomusokeri

4kpl                      liivate (purista vesi pois, kuumenna 0,25dl ruusunlehtiliemessä)

keitä sokeri ja ruusunlehtiliemi 130*C.

vaahdota valkuaiset, lisää sokeriliemi.

lisää liotetut ja sulatetut liivatelehdet, vaahdota kylmäksi.

kumoa pölysokeri-maissitärkkelys seoksella jauhotetun vuoan päälle, jauhota vielä pinta.

anna jäähtyä, kumoa, leikkaa.

 


ruususiirappia

keitä ruusunlehtilientä 104*C

 

kuivattuja ruusunlehtiä

liota lehtiä ruusunlehtiliemessä väh ½ h

valuta

kuivaa 50*C, luukku auki

 

kuivattua raparperia

kuten edellä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti