maanantai 23. heinäkuuta 2012

Heinäkuun reseptit


Kanttarelli “Creme brulee”, kantarelli- paahtosipuli- tuorejuusto macaron, ”jäkälää”

Kanttarelli ”Creme brulee”

1,5dl                     kerma-maito (1/0,5 dl)

150g                     kanttarelli

25g                      sipuli

1kpl                      valkosipulinkynsi

2kpl                      keltuainen

10g                       sokeri

3g                         suola

pinnalle:

0,25g                   pölysokeri

0,25g                   Maldon suola

kiehauta kanttarellit, sipuliviipaleet, rikottu valkosipulikynsi ja kerma-maito, mausta ja anna makuuntua 30min.

siivilöi seos/ poraa 25g seosta kerma-maitoon anna makuuntua vielä 20 min. ja siivilöi uudelleen.

lisää rikotut keltuaiset jäähtyneeseen seokseen, sekoita mutta älä vatkaa.

siivilöi massa.

aseta massa brulee vuokaa.

hyydytä kuivassa uunissa 90*C kunnes sisälämpötila 85*C tai massa on hyytynyt.

jäähdytä.

lisää pinnalle niukasti pölysokeria.

paahda pinta toholla rapeaksi.

aseta pinnalle maldon-suola kiteitä.



Kantterelli- paahtosipuli-tuorejuusto macaron

Kanttarelli macaron

60g                      valkuainen (2 kpl)

25g                      kidesokeri 

50g                      mantelijauho  

60g                      pölysokeri

1g                         kanttarellijauhe

 

vaahdota valkuainen.

lisää kidesokeri kun valkoinen vaahto on alkanut syntyä ja vaahdota kovaksi vaahdoksi.

lisää siivilöity pölysokeri-mantelijauhe- kanttarellijauhe seos.

sekoita kunnes massa on kiiltävää ja tasaisesti valuvaa.( vältä ylisekoittamista).

pursota silikonimaton tai leivinpaperin päälle 1€ kolikon kokoisia pyörylöitä.

pudota macaronsit tasaiselle alustalle jotta massa leviää (silikonimatto on uunipellin päällä, pudota pelti työlaudan päälle ).

anna kuivua 15 min.

paista, kiertoilma 160*C n. 12 min (pinta koholla, reunoilla pitsi, pohja kypsynyt).

jäähdytä ennen kuin irrotat paistoalustasta.



Karamellisoitu sipuli-tuorejuusto täyte

100g                     sipuli

                             rypsiöljy

25g                      tuorejuusto

25g                      kuohukerma

                             valkopippuri

                             suola

paahda sipuli pannulla (tilkka öljyä).

jäähdytä seos ja aja soseeksi, paseeraa seos.

yhdistä tuorejuusto, kermavaahto, sipulisose.

mausta.



Paistettua kanttarellia

paista kanttarellit öljytilkassa pannulla.



”Jäkälää”

tämä jäkälän näköinen garnityyri jääköön salaisuudekseni!



Timjamin oksa

koristele lopuksi tuoreella timjamin oksalla







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti