Kanttarelli “Creme
brulee”, kantarelli- paahtosipuli- tuorejuusto macaron, ”jäkälää”
Kanttarelli ”Creme
brulee”
1,5dl kerma-maito
(1/0,5 dl)
150g kanttarelli
25g sipuli
1kpl valkosipulinkynsi
2kpl keltuainen
10g sokeri
3g suola
pinnalle:
0,25g pölysokeri
0,25g Maldon
suola
kiehauta kanttarellit, sipuliviipaleet, rikottu valkosipulikynsi
ja kerma-maito, mausta ja anna makuuntua 30min.
siivilöi seos/ poraa 25g seosta kerma-maitoon anna
makuuntua vielä 20 min. ja siivilöi uudelleen.
lisää rikotut keltuaiset jäähtyneeseen seokseen,
sekoita mutta älä vatkaa.
siivilöi massa.
aseta massa brulee vuokaa.
hyydytä kuivassa uunissa 90*C kunnes sisälämpötila
85*C tai massa on hyytynyt.
jäähdytä.
lisää pinnalle niukasti pölysokeria.
paahda pinta toholla rapeaksi.
aseta pinnalle maldon-suola kiteitä.
Kantterelli-
paahtosipuli-tuorejuusto macaron
Kanttarelli macaron
60g valkuainen
(2 kpl)
25g kidesokeri
50g mantelijauho
60g pölysokeri
1g kanttarellijauhe
vaahdota valkuainen.
lisää kidesokeri kun valkoinen vaahto on alkanut
syntyä ja vaahdota kovaksi vaahdoksi.
lisää siivilöity pölysokeri-mantelijauhe-
kanttarellijauhe seos.
sekoita kunnes massa on kiiltävää ja tasaisesti
valuvaa.( vältä ylisekoittamista).
pursota silikonimaton tai leivinpaperin päälle 1€ kolikon
kokoisia pyörylöitä.
pudota macaronsit tasaiselle alustalle jotta massa
leviää (silikonimatto on uunipellin päällä, pudota pelti työlaudan päälle ).
anna kuivua 15 min.
paista, kiertoilma 160*C n. 12 min (pinta koholla,
reunoilla pitsi, pohja kypsynyt).
jäähdytä ennen kuin irrotat paistoalustasta.
Karamellisoitu
sipuli-tuorejuusto täyte
100g sipuli
rypsiöljy
25g tuorejuusto
25g kuohukerma
valkopippuri
suola
paahda sipuli pannulla (tilkka öljyä).
jäähdytä seos ja aja soseeksi, paseeraa seos.
yhdistä tuorejuusto, kermavaahto, sipulisose.
mausta.
Paistettua
kanttarellia
paista kanttarellit öljytilkassa pannulla.
”Jäkälää”
tämä jäkälän näköinen garnityyri jääköön salaisuudekseni!
Timjamin oksa
koristele lopuksi tuoreella timjamin oksalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti