perjantai 5. lokakuuta 2012

Lokakuun reseptit


Friteerattua homejuustoa, hunaja-sokeriliemessä haudutettua kotimaista päärynää,
päärynäsorbettia, Mantšurian-jalopähkinä crumblea, päärynäsiirappia.
 

Friteerattu homejuustopallo

35g                      homejuusto

50g                      vehnäjauho

1kpl                      keltuainen (tilkka vettä)

50g                      vaaleanleivän sisusta (kuivattu, siivilöity)

0,5dl                    öljy friteeraukseen

soseuta homejuusto ja muotoile palloksi

leivitä kahteen kertaan (vehnäjauho, keltuainen, leipärouhe, keltuainen, leipärouhe)

friteeraa 175*C kunnes pinta saanut väriä (2-3 min)

valuta paperin päällä

 

Hunajaliemissä haudutettua päärynää 

125g                     hunaja

125g                     sokeri

5dl                       vesi

1kpl                      kotimainen päärynä

muotoile päärynä

kiehauta liemi

hauduta liemessä 5-6 min kunnes hieman läpikuultavaa

jäähdytä

jätä marinoitumaan liemeen 1 vrk

 

Päärynäsorbet

2,5dl                    päärynän keitinliemi

1kpl                      liivate

yhdistä liemi ja liivate

pyöritä sorbetiksi jäätelökoneessa

 

Mantšurian-jalopähkinä crumble

50g                      Mantšurian-jalopähkinä (kasvaa Eteläsuomessa)

25g                      vehnäjauho

25g                      voi

30g                      sokeri

murskaa pähkinä

sulata voi

yhdistä vehnäjauho, sokeri, pähkinä, voi

paahda 175*C n. 6 min

 

Päärynäsiirappia

0,5 dl                   päärynän keitinliemi

redusoi 104*C

jäähdytä

 

Päärynä kuoristrimlaa

1kpl                      päärynän kuoristrimla

0,5dl                    päärynän keitinliemi

ryöppää liemessä 3. min

valuta

kuivaa kiertoilmauunissa 75*C n. 45 min

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti