perjantai 2. marraskuuta 2012

Marraskuun reseptiikka


Paahdettua hirven ulkofileetä, kataja-riistakastiketta, suppilovahvero ”Duxelles” vannike, paahdettua maa-artisokkaa

 

Paahdettua hirven ulkofileetä

 

1kg                 hirvi ulkofilee

10g                 merisuola

0,5g               mustapippuri(paahdettua)

 

leikkaa hirven ulkofilee pitkiksi puikoiksi, ruskista pinta ja mausta

jäähdytä hieman, kelmuta pötköksi

kypsennä höyryssä vesihauteessa sis. lämpötila 54*C

anna vetääntyä

kuivaa lihan pinta, käytä liha vielä kuumalla pannulla

 




Suppilovahvero ”Duxelles” vannike
 

 

Voitaikina vannike

 

1 kpl               valmis voitaikina

1kpl                kananmuna

 

leikkaa vannikkeeksi (yhdistä pohja ja yläosa keltuaisella toisiinsa)

voitele kanamunalla

paista 200*C, kunnes sisälämpötila 98*C n. 15min

pidä lämpimänä

 

Suppilovahvero ”Duxelles”

 

100g               suppilovahvero

25g                shalottisipuli

10g                 ilmakuivattu villisian niska

0,5g               rosmariini tuore

25ml              rypsiöljy

0,5 g              mustapippuri (paahdettu)

 

kuutio suppilovahvero, sipuli ja kinkku brunoise

suikaloi rosmariinin lehti

freesaa ensin sipuli ja sieni, lisää kinkku ja rosmariini

mausta

 

Rosmariiniöljy

 

100ml             rypsiöljy

1oksa              rosmariini

 

yhdistä rosmariini ja rypsiöljy

kuumenna 60*C

hauduta väh. 30 min

jätä makuuntumaan

siivilöi

 


Paahdettua maa-artisokkaa

 

100g               maa-artisokka

0,5g               rosmariini, tuore (koriste)

10ml               rosmariiniöljy

1g                   suola

0,05g             valkopippuri

 

esikäsittele maa-artisokat, ryöppää 1,5 % suolavedessä al dente

jäähdytä, valuta

freesaa rosmariiniöljyssä

mausta

 

Kataja-riistakastiketta

 

0,5l                riistaliemi

10kpl              katajanmarja, kokonainen, rikottu

5kpl               mustapippuri, kokonainen (paahdettu)

2cl                 gin

15g                 paahdettua sokeria

2,5g               suola

 

paahda sokeri

lisää gini ja riistaliemi

lisää katajanmarja

lisää suola

redusoi puoleen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti