keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Marraskuun reseptit


Talviomenamoussea, ”piparkakku” savariini, karpalomarinoitua omenaa, marenkia, kanervan kukkaa


 

Talviomenamousse

1dl                        kermavaahto

2dl                       omenasose

1dl                        Sveitsiläinen marenki, ilman jauhoja (kts. alla)

1kpl                      liivate

15g                       sokeri

vaahdota kermavaahto ja sokeri

lisää omenasose

lisää sveitsiläinen marenki

lisää liivate, hyydytä

 

Omenasose

0,5kg                   Suomalaisia talviomenoita

180g                     sokeri

½ kpl                     sitruunamehu

1dl                        vesi

esikäsittele omenat, jätä kuori (antaa väriä)

kiehauta vesi

yhdistä aineet

hauduta

soseuta

 

”Piparkakku” Savariini

 

0,5 dl                   maitoa

10 g                      hiivaa

70 g                     sokeria

1                               munaa

 
25 g                     voita

1g                         suola

60 g                     mantelijauho/ durum

15g                       vehnäjauho

0,5g                     kardemumma

1g                         kaneli

0.025                   neilikka

0.025                   inkivääri

 
liota hiiva lämpimään maitoon (37*C), anna käydä

lisää sokeri, suola, kananmuna, rasva ja jauhot, sekoita hyvin

kohota

paista reilut 175*C (kierto) asteessa.

kasta savariini varovasti sokeriliemeen hetkeä ennen esillelaittoa (kts.alla)

 

Sokeriliemi

1dl                        vesi

90g                      sokeri
 

yhdistä ja kiehauta

jäähdytä

 

Karpalomarinoitua omenaa

1kpl                      omena

2dl                       karpalomehu

90g                      sokeri
 

ryöppää omena liemessä

jäähdytä

jätä marinadiin

 

Sveitsiläinenmarenki

1 dl                       valkuainen

90g                      sokeri

12g                       maissintärkkelys


sekoita valkuainen ja sokeri keskenään

kypsennä vesihauteessa n.60-65*C (kunnes jää huipulle)

jäähdytä

lisää jauhot

kuivaa 75*C uunissa n. 1 h

 

Kaakaokoriste

ammattisalaisuus


Kanervan kukkaa

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti