Peruna-hernekroketteja,
punajuurispelttiä, vege ”majoneesia”, savustettua punajuurta.
Peruna-hernekroketti
250g peruna
Rosamunda, kuorittu, kuutioitu
10g suola
1l vesi
25g kasvismargariini
(vegaani sopiva)
30g vehnäjauho
0,1g valkopippuri
0,2g meirami
tuorelehti
50g kuivattu
hernerouhe (aja kutterilla hienoksi)
keitä peruna suolavedessä kypsäksi, poista vesi ja
anna perunoiden kuivua kattilassa
paseeraa siivilänläpi, jäähdytä hieman
lisää margariini ja vehnäjauho
mausta valkopippurilla ja meiramilla
kelmuta massa ja hauduta vedessä n. 45 min
jäähdytä yön yli, muotoile
paneroi hernerouheella
friteeraa 175*C 2-3 min
valuta paperin päällä
Punajuurispelttiä
15ml rypsiöljy
1kpl valkosipulikynsi
brunoise
25g shalottisipuli
brunoise
100g spelttijyvä
1dl punajuurimehu
4dl vesi
5g suola
15g hunaja
(mikäli sopii vegaanille?)
15ml rypsiöljy
kuullota sipuli ja valkosipuli
lisää speltti ja nesteet
hauduta n. 30min, kunnes nesteet ovat haihtuneet
ja speltti kypsää
lisää hunaja
lisää öljy
Vege
”majoneesia”
0,5dl soijamaito
2,5g sinappi
(vegaani sopiva)
15g sokeri
2,5g suola
1,5dl rypsiöljy
2,5 ml punaviinietikka
valkopippuri
aseta tehosekoittimeen kaikki aineet paitsi etikka
aja 20–30 s.
lisää etikka sekoita hyvin
Savustettua
punajuurta
1kpl punajuuri
kuorineen huolellisesti pesty
1l vesi
10g suola
ryöppää n. 1h, jäähdytä, ja kuori (käytä kuoret
kuivattuun punajuureen)
muotoile, kuutio
savusta 8-10 min jälkisavussa (pois lämmön
lähteeltä)
Keltajuuripyree
200g keltajuuri
0,5l vesi
5g suola
10g sokeri
kuori keltajuuret, kuutio (voit kuivata myös
kuoret)
hauduta suolavedessä 1 h
soseuta
lisää sokeri
Puna-,
raita-, keltajuuriviipaleita
ryöppää viipaleita 1 % suolavedessä jossa tilkka
etikkaa
Kuivattua
punajuurta
punajuuren kuoret karkeana rouheena
kuivaa 125*C n. 2 h
Friteerattua
herneenversoa
herneenverso
öljy
friteeraa 150*C 1-2 min
Paahdettuja
auringonkukan siemeniä
50g auringonkukan
siemeniä
0,5g sormisuolaa
paahda siemenet kuivalla pannulla
mausta
Punamangoldia
käytä koristeena pienimpiä lehtiä
Olkaa hyvät ja hyvää joulua !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti